„Bauer“ sulčiaspaudė veikia su nauja lėto spaudimo sistema. Taikant tokį metodą vienas vertikaliai išsidėstęs preso sraigtas sukasi lėtai, 70–80 apsisukimų per minutę greičiu, ir pirmiausia vaisius bei daržoves suslegia, o paskui išspaudžia juos iki paskutinio lašo.
Priešingai nei tradiciniai metodai, kai vaisius sutrinamas, o sultys išspaudžiamos išcentrine jėga, dėl lėto suspaudimo ir išspaudimo, taikant lėto spaudimo sistemą, labiau tausojamas vaisius. Išlieka natūrali ląstelės struktūra ir dėl minimalios trinties beveik nesusidaro kenksminga šiluma. Be to, taikant šį metodą į sultis nepatenka deguonies.
Išlieka gerokai daugiau vitaminų, enzimų ir aromatinių medžiagų, pagaminamos natūraliai gero skonio geriausios, kokybiškos sultys. Be to, lėtaeigė „Bauer“ sulčiaspaudė veikia maloniai tyliai.
Skirtumas tarp „Bauer“ sulčiaspaudės ir kitų sulčiaspaudžių matomas pagal rezultatą.
Mažiau išspaudų, daugiau sulčių!
Atsižvelgiant į tai, koks yra vaisus, sulčių išeiga, palyginti su tradicinėmis sulčiaspaudėmis, gali būti iki 50 proc. didesnė.