BAUER terminio apdorojimo metodas
„Bauer“ terminio apdorojimo metodas reiškia: tausojantis virimas ir kepimas, taikant sistemą be vandens, riebalų arba aliejaus. Panaudojamos tik maisto produktuose esančios sultys ir riebalai.
Visų puodų dugnas yra hermetiškas, „sumuštinio“ tipo, akuterminis (akumuliuojantis šilumą). Jis yra daugiasluoksnis, susideda iš įvairių metalų ir, spaudžiant 2000 tonų slėgiu, neatskiriamai sujungtas su puodu. Tokia konstrukcija leidžia greitai sugerti ir tolygiai paskirstyti šilumos energiją per visą dugno plotą ir perduoti šilumą apdorojamam produktui. Taigi, veikiant žemai temperatūrai, produktas apdorojamas nepernelyg aukšta temperatūra, todėl išlieka svarbiausi vitaminai ir maitinamosios medžiagos.
Visi puodai yra su hermetišku „sumuštinio“ tipo akuterminiu dugnu. Jis susideda iš
Visų puodų dugnas yra hermetiškas, „sumuštinio“ tipo, akuterminis (akumuliuojantis šilumą). Jis yra daugiasluoksnis, susideda iš įvairių metalų ir, spaudžiant 2000 tonų slėgiu, neatskiriamai sujungtas su puodu.
Tokia konstrukcija leidžia greitai sugerti ir tolygiai paskirstyti šilumos energiją per visą dugno plotą ir perduoti šilumą apdorojamam produktui. Taigi, veikiant žemai temperatūrai, produktas apdorojamas nepernelyg aukšta temperatūra, todėl išlieka svarbiausi vitaminai ir maitinamosios medžiagos.
Visos atskiros virimo sistemos dalys pritaikytos viena prie kitos ir jas galima tarpusavyje derinti. Todėl tuo pat metu galima termiškai apdoroti įvairius maisto produktus net trijuose lygiuose.
Pavyzdžiui, kol apatiniame puode verda bulvės, kylantys garai termiškai apdoroja daržoves, esančias vidurinio lygio puode skylėtu dugnu. Mažame puode, esančiame viršutiniame lygyje, šildomas kepsnys arba gaminamas padažas. Tokiu būdu sutaupoma laiko ir energijos.