BAUER International Group GmbH
Feel the energy of life!
Tel. (85) 215 2052

Receptai


Didkepsnis

Ingredientai (2 asmenims)

2 gabaliukai jautienos išpjovos po 150-175 g
50 g sviesto
žiupsnelis krapų
žiupsnelis petražolių
druska
pipirai

Paruošimas

Sviestą pertrinti su kapotomis petražolėmis ir smulkintais krapais, drus­ka, pipirais. Atšaldyti. Įkaitinti BAUER grilinę keptuvę (2/3 viryklės galingumo). Nusausintą mėsą įdėti į keptuvę, gerai prispausti ir atidengtoje keptuvėje apkepti abi puses po 5 min. Tada uždengti ir kepti dar apie 2 min. Išjungti viryklę, uždėti žaliojo sviesto ir patiekti į stalą


Stirnienos guliašas su baravykais

Ingredientai (3-4 asmenims)

500-600 g stirnienos
300 g šviežių baravykų
100 g ryžių
3 vidutinio dydžio svogūnai
1 žalia paprika
1 raudona paprika
3-4 pomidorai
pusė stiklinės pomidorų tyrės
2-3 skiltelės česnako
mėtos lapeliai
lauro lapai
žvėrienos prieskoniai
pipirai
druska

Paruošimas

Stirnieną nuplauti, supjaustyti plonais griežinėliais, nusausinti. Į įkaitintą BAUER keptuvę sudėti mėsą ir kepti vidutinėje temperatūroje 3-4 min. iš abiejų pusių, kol paskrus. Mėsą išimti ir sudėti į dubenį. Į keptuvę berti supjaustytus baravykus, smulkiai supjaustytus svogūnus, griežinėliais supjaustytas paprikas, nuluptus be sėklų pomidorus, pagar­dinti prieskoniais. Uždengti dangčiu ir sumažinti temperatūrą iki minimu­mo, troškinti 10-12 min. Įpilti pusę stiklinės pomidorų tyrės, įmesti susmul­kintą lauro lapą, išspausti česnako skilteles, sudėti mėsą ir troškinti 10-12min. Patiekti su ryžiais, papuošti mėtos lapeliais.


Elniena su žaliu padažu

Ingredientai (4 asmenims)

800 g elnienos nugarinės
raugintos pasukos
2-3 lauro lapeliai
5-6 kvapieji pipirai
8-9 kadagio uogos
žiupsnelis druskos
valgomasis šauk­štas acto
pusė vidutinio svogūno galvutės

Paruošimas

Mėsą nuplauti ir pamerkti į raugintas pasukas, kad mėsa būtų apsemta. Taip ją galima išlaikyti šaldytuve 1-2 savaites. Kiekvieną dieną nuplauti mėsą šaltu vandeniu ir pakeisti pasukas (kuo ilgiau laikoma mėsa ir kuo dažniau keičiamos pasukos, tuo labiau šviesės mėsos spalva).
Po to marinuotą elnieną nuplauti, nusausinti ir įdėti į šaltą BAUER puo­dą. Sudėti lauro lapelius, kvapniuosius pipirus, kadagio uogas, druskos pagal skonį, valgomąjį šaukštą acto, pusę vidutinio svogūno galvutės ir troškinti apie 40 min.
Padažas: 1 saldžiarūgštis vidutinio dydžio nuluptas obuolys, 4-5 nulupti, supjaustyti kiviai, 0,5 stiklinės žaliųjų žirnelių, 4 šaukštai vandens, druska, pipirai, smulkiai pjaustyta žalioji paprika ir petražolės, valgomasis šauk­štas cukraus, 50 g šparaginių pupelių. Viską smulkiai pertrinti mikseriu. Sudėti į BAUER keptuvę ir kaitinti, kol padažas sutirštės iki norimos konsistencijos.
Patiekti karštą, apibarstytą kadagio uogomis.


Įdarytas rarpis

Ingredientai (6 asmenims)

1-1,5 kg dydžio karpis,
2 vidutinio dydžio morkos,
2 svogūnai,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
0,5 stiklinės manų kruopų,
0,5 stiklinės džiūvėsėlių,
stiklinė pieno,
žuvies prieskoniai,
druska, žalumynai,
100 g lašinukų arba šoninės,
1 kiaušinis.

Paruošimas

Karpį nuskusti, išvalyti ir nuplauti. Išimti žiaunas ir akis. Atsargiai nulupti karpio odą perpjaunant pagrindinį nugarkaulį prie uodegos ir galvos. Išimti iš žuvies mėsą ir kaulus. Svogūnus ir morkas smulkiai supjaustyti ir kepinti alyvų aliejuje (2/3 viryklės galingumo) 5 min. Žuvies mėsą sumalti kartu su lašinukais ir dėti į dubenį. Sudėti atvėsintus svogūnus su morkomis, džiūvėsėlius, piene išbrinkusias manų kruopas, įmušti kiaušinį, sudėti prieskonius. Gautą masę gerai išmaišyti ir atsargiai sukimšti į žuvies odą. Perforuotą puodą uždėti ant tokio pat skersmens puodo su vandeniu. Žuvį dėti į perforuotą puodą ir virti ant garų apie 1 vai. Tada gerai atvėsinti, papuošti žalumynais ir patiekti į stalą.


Garuose troškintos daržovės

Ingredientai (1 asmenims)

1 paprika
2-3 skiltelės česnako
1 kriaušė
100 g žiedinio kopūsto
1 bulvė
1 morka
100 g brokolių
50 g šparaginių pupelių

Paruošimas

Nuplauti daržoves, supjaustyti, sudėti į šaltą puodą, įjungti viryklę (2/3 viryklės galingumo) ir kaitinti, kol termometro rodyklė pasieks žalio laukelio pradžią, po to sumažinti temperatūrą (1/3 viryklės galingumo) ir virti dar 12-15 min


Rūkytos vištos šlaunelės ir sparneliai

Ingredientai (1 asmenims)   

1 vištos šlaunelė
2 sparneliai
vištienos prieskoniai
2 skiltelės česnako
5-8 kadagio uogos
2 šaukštai medžio pjuvenų

Paruošimas

Vištos šlauneles ir sparnelius ištrinti vištienai skirtais prieskoniais, pri­dėti smulkinto česnako. Palaikyti apie 1 vai. 5,51 talpos BAUER puodą iškloti folija iki pat viršaus. Ant dugno paberti 2 šaukštus pjuvenų (geriausia tinka juodalksnio, alksnio ir sodo medžių), padėti apverstą BAUER trintuvę, sudėti marinuotas vištos šlauneles ir sparnelius, kadagio uogas. Uždengti puodą ir kaitinti ant viryklės (2/3 viryklės galingumo), kol rodyklė pasieks žalio laukelio vidurį, po to sumažinti temperatūrą (1/3 viryklės galingumo) ir kaitinti dar apie 30 min. Dangčio rūkymo metu neatidengti.


Uogienės

Vyšnių uogienė

Iš uogų išimti kauliukus, nuplauti ir sudėti į šaltą 3,51 puodą. Uogų dėti iki puodo rankenėlių (apie 2,5 kg). Supilti 2 stiklines cukraus ir kaitinti minimalioje temperatūroje, kol termometro rodyklė pasieks žalio laukelio pabaigą. Viryklę išjungti ir palaikyti uždengtą puodą dar 15-20 min. Atidengti puodą (aromato pagerinimui galima įpilti 3 šaukštus amareto), išmaišyti sausu įrankiu ir išpilstyti į paruoštus stiklainius. Jei uogos ką tik nuskintos ir saldžios - cukraus reikės tik vienos stiklinės.

Braškių uogienė

Į šaltą puodą suberti nuvalytas ir nuplautas uogas. Jų turi būti ne daugiau kaip iki puodo rankenėlių. Įberti 2 stiklines cukraus ir kaitinti minimalioje temperatūroje, kol termometro rodyklė pasieks žalio laukelio vidurį. Viryklę išjungti ir palaikyti uždengtą puodą dar 15-20 min. Atidengti puodą (aromato pagerinimui galima įpilti 3 šaukštus amareto), pamaišyti sausu įrankiu ir išpilstyti į paruoštus stiklainius.

Obuolienė su obuolių skiltelėmis

Nuplauti 2,5 kg obuolių. Nulupti odelę, išimti sėklas, smulkiai supjaustyti skiltelėmis. Į šaltą puodą dėti 2/3 tūrio paruoštų obuolių skiltelių, uždengti ir kaitinti, kol termometro rodyklė pasieks žalio laukelio vidurį. Po to atidengti puodą, viską gerai išmaišyti, sudėti likusias obuolių skilteles, suberti 2 stiklines cukraus, uždengti ir dar pakaitinti žemoje temperatūroje, kol rodyklė pasieks žalio laukelio vidurį. Išjungti viryklę ir palikti uždengtą puodą dar 15-20 min. Po to atidengti puodą (galima įberti žiupsnelį cinamono), viską gerai sumaišyti ir sudėti į paruoštus stiklainius. Jei obuoliai rūgštoki, įberti 3 stiklines cukraus.

Visas uogienes, supiltas į stiklainius, pridengti rankšluosčiu ir palaikyti 1-2 vai. Uogienėms atvėsus, stiklainius uždengti dezinfekuo­tais dangteliais.

Noriu susisiekti

Tel.Noriu susisiekti